Advertentie

Artikel

WhatsApp: test met blauwe ‘gelezen’-vinkjes leidt tot ophef

Niek Leermakers

Gepubliceerd

WhatsApp test op dit moment een nieuwe functie in de messaging-app, waarbij je ziet of je bericht daadwerkelijk gelezen is door de ontvanger. Voorheen zag je alleen of je bericht verzonden is (één vinkje) en echt aangekomen is (twee vinkjes). Met de update van WhatsApp verschijnen er nu twee blauwe vinkjes onder het bericht als de ontvanger het bericht gelezen heeft.

WhatsApp: test met blauwe ‘gelezen’-vinkjes leidt tot ophef

Deze ‘gelezen’-functie bestaat al langere tijd bij Facebook Messenger, maar bij WhatsApp was het dus nog niet duidelijk of je berichten ook echt gelezen worden. Sinds de nieuwe functie deze ochtend werd ontdekt door Softonic-redacteur Tim, regent het negatieve reacties op Twitter (#blauwevinkjes) en blogs. Veel WhatsApp-gebruikers voelen zich in hun privacy aangetast, omdat er door de blauwe vinkjes sociale druk ontstaat om te ‘moeten’ reageren.

Uit een test van Tweakers blijkt dat blauwe vinkjes alleen verschijnen als de ontvanger het gesprek opent. Als je de berichten in je notificatiebalk leest blijven de vinkjes vooralsnog weg.

De nieuwe functie wordt automatisch geïmplementeerd en is volgens WhatsApp niet uit te schakelen. Er is echter nog hoop voor teleurgestelde WhatsApp-gebruikers, want het is nog altijd mogelijk dat WhatsApp de functie niet definitief uitrolt.

Bron: WhatsApp / Softonic

Lees ook:

Misschien interesseert je ook